De paddo’s die bekend staan als Panaeolus cyanescens, Copelandia cyanescens of de bijnaam “The Hawaiian” hebben allemaal betrekking op dezelfde soort. Hoewel Panaeolus cyanescens in Azië werd ontdekt, wordt het momenteel meer typisch gevonden en geconsumeerd in Hawaï, vandaar de naam.
En deze magische paddenstoelen bevatten ongetwijfeld tryptamine-alkaloïden, die geestverruimende/verruimende effecten genereren, waardoor ze een favoriete keuze zijn onder moderne psychonauten. Maar wat is Panaeolus cyanescens precies? We nemen alles door, van de geschiedenis tot hoe te doseren, zodat u in een mum van tijd op de hoogte bent. De paddenstoel Panaeolus cyanescens behoort tot de familie Bolbitiaceae. Panaeolus cyanescens, ook wel bekend als Panaeolus tropicalis , is een veel voorkomende hallucinogene schimmel.
Pholiotina rugosa lijkt op Panaeolus cyanescens, maar het is van cruciaal belang om de twee te onderscheiden omdat het dodelijke amatoxinen bevat. De sporen van Pholiotina rugosa zijn roestoranje tot bruin, in tegenstelling tot de donkerpaarse tot zwarte sporen van Panaeolus cyanescens.
Tubaria furfuracea lijkt op Panaeolus cyanescens, maar is niet giftig; het is hygrofaan zoals Panaeolus cyanescens, maar het groeit op houtsnippers in plaats van mest; het is ook kwetsbaarder en niet zo buigzaam als Panaeolus cyanescens; en het heeft een lichtoranje of bruine sporenprint.
Galerina marginata is een andere Panaeolus cyanescens-look-a-like die dodelijk is als ze wordt gegeten; het heeft een roestige oranje sporenprint en wordt vaak gezien op rottend hout; de stengel kneust ook zwart in plaats van blauwgroen zoals Panaeolus cyanescens.
Panaeolus Antillarum is de laatste gelijkenis. Het zijn macroscopisch vergelijkbare paddenstoelen die vroeger voor elkaar werden aangezien. Panaeolus cyanescens is kankerverwekkend, maar Panaeolus antillarum niet. De dop van P. Antillarum is dikker en lichter van kleur.
Hoewel ze niet op elkaar lijken, wordt een soort van Psilocybe cubensis ook wel de bijnaam “Blue Meanie” genoemd, en hoewel ze zich qua uiterlijk niet vergissen, wordt er in de literatuur vaak over geschreven onder het label Blue Meanie. In de literatuur onderscheid ik de twee door naar de Psilocybe-variant te verwijzen als Blue Meanie Cubensis.
Naast de hallucinogene stoffen maakt Panaeolus cyanescens serotonine en tryptofaan aan. Tryptofaan is een essentieel aminozuur, wat betekent dat het uit voeding moet worden gehaald, en serotonine is een neurotransmitter die in de hersenen wordt aangemaakt. Sommige deskundigen geloven dat psilocybine ‘waanzin’ of schizofrenie-achtige symptomen veroorzaakt, terwijl anderen geïntrigeerd waren door de creatieve effecten, veranderingen in cognitieve processen en spirituele of mystieke ervaringen die deze chemische stof mensen opleverde.
Psilocybine, het belangrijkste ‘toxische’ bestanddeel van deze paddenstoelen en een tryptaminederivaat, verhoogt de serotoninespiegel in het centrale zenuwstelsel (CZS). Serotonine vervult verschillende vitale functies, waaronder die van een neurotransmitter, waar het kan helpen bij het bevorderen van emoties van plezier en algemeen mentaal welzijn. Mensen met lage serotoninespiegels kunnen stemmingsstoornissen zoals depressie of een algemeen gevoel van neerslachtigheid ervaren.
In deze context is psilocybine, dat in Panaeolus cyanescens zit, onderzocht als een mogelijke behandeling voor depressie, angst en stemmingsstoornissen. Er is enig positief bewijs gepubliceerd, waarbij uit één onderzoek bleek dat alle 19 proefpersonen een week na de psilocybine-therapie verminderde depressiesymptomen hadden en dat 47% vijf weken later aan de criteriumrespons voldeed. Met psychoactieve chemicaliën die worden onderzocht voor gebruik in de psychiatrie, blijft dit een aantrekkelijk onderzoeksgebied.
Er is geen melding gemaakt van een maximale dosis voor Panaeolus cyanescens. Geef altijd voorzichtig om de mogelijkheid van een allergische reactie te voorkomen. Het is ook cruciaal om de legale status van het nemen van paddo’s te evalueren in het land waar men woont.
Dat gezegd hebbende, als je wilt proberen een dosis te vinden die voor jou werkt, raadpleeg dan onze algemene doseringsgids voor paddo’s. U kunt ook onze paddo-doseringscalculator gebruiken, waarmee u kunt kiezen uit zes doseringsniveaus, waaronder microdose en heroïsche dosis. Lemon Tek en Shroom Tea zijn twee populaire manieren om Panaeolus Cyanescens te consumeren.
Er is veel discussie over de vraag of Panaeolus cyanescens schadelijk is of niet. Het zal in ieder geval hallucinaties veroorzaken. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, dient u altijd medisch advies in te winnen voordat u zelf medicatie toedient. Omdat er zoveel gevaarlijke, op elkaar lijkende schimmels zijn, is het het beste om een deskundige mycoloog te raadplegen.
Zoals eerder vermeld, kan de oorsprong van Panaeolus cyanescens worden teruggevoerd tot Azië. Ze zouden rond 1800 op de Hawaïaanse eilanden zijn aangekomen, toen vee vanuit de Filippijnen werd vervoerd. Berkeley en Broome herkenden Copelandia cyanescens als Agaricus cyanescens van een exemplaar in Sri Lanka in 1871. Copelandia papilionacea werd een paar jaar later ontdekt en gedocumenteerd in de Filippijnen door de Italiaanse mycoloog Giacomo Bresadola.
Copelandia cyanescens komt het meest voor in warme klimaten zoals Mexico, Brazilië, Bolivia, de Filippijnen, Oost-Australië, India, Bali, Zuidoost-Azië, Hawaï, Louisiana en Florida. Copelandia cyanescens is een lid van de Coprinaceae-familie en geeft de voorkeur aan mest, hoewel het ook is ontdekt op grasland waar eerder mest werd gestort.
Panaeolus cyanescens is een coprofiele (mestbewonende) soort die floreert op zowel het tropische als het neotropische halfrond. Het is ontdekt [1] in Afrika (inclusief Zuid-Afrika, Madagaskar en de Democratische Republiek Congo), Australië, Bali, Belize, Brazilië, Borneo, het Caribisch gebied (Bermuda, Grenada, (Barbados, granyte) Jamaica, Trinidad ), Puerto Rico, Costa Rica, India, Maleisië, Indonesië (inclusief Sumatra), Sri Lanka, Cambodja, Thailand, Japan, Mexico, Oceanië (inclusief Fiji en Samoa), de Filippijnen en Zuid-Amerika (inclusief Bolivia).
Laussmann en Sigrid Meier-Giebing (2010) vonden 2,5% psilocybine en 1,194% psilocine in 25 monsters die door de Duitse douane in beslag waren genomen door commerciële telers (waardoor moderne commercieel gekweekte soorten van deze soort de krachtigste hallucinogene paddenstoelen zijn die ooit in gerenommeerd gepubliceerd onderzoek zijn beschreven). Andere studies hebben bij deze soort aanzienlijke hoeveelheden serotonine en ureum gevonden, evenals baeocystine, dat hallucinogeen kan zijn .
De slanke, dunne steel die naar de dop leidt, onderscheidt Panaeolus cyanescens-paddenstoelen. De kroon is vaak lichtbeige, bijna wit van kleur en ontwikkelt zich tot een diameter van 1,5 tot 4 cm. Als de paddenstoel gewond raakt, kan deze vanwege zijn lichte kleur een sterke en snelle blauwverkleuring veroorzaken, vergelijkbaar met een blauwe plek. Als gevolg hiervan worden deze paddenstoelen met genegenheid “blue meanies” genoemd.
Houd er echter rekening mee dat deze naam ook wordt gebruikt om andere soorten paddenstoelen aan te duiden. Copelandia cyanescens bevat ongeveer 2,5% psilocybine en 1,94% psilocine in gewicht. Dit suggereert dat deze paddenstoelen veel krachtiger zijn dan de cubensis-variëteit en dat hun alkaloïdegehalte tegenwoordig tot de hoogste ter wereld behoort.
Ondanks hun vergelijkbare namen zijn Copelandia cyanescens en Psilocybe cyanescens onafhankelijke paddenstoelensoorten van verschillende geslachten. Hoewel beide psychedelische effecten hebben, wordt aangenomen dat Copelandia cyanescens sterker is.
Psilocybe cyanescens, met een gemiddelde psilocybineconcentratie van 0,39-0,66% en een psilocinegehalte van 0,75-1,96%, verbleekt in tegenstelling tot Copelandia cyanescens, maar is verre van mild.
Psilocybe cyanescens daarentegen heeft witte stelen die oprijzen tot golvende, klokvormige hoedjes die vaak bruin of donkergeel van kleur zijn. Om deze reden worden ze zelfs “wavy caps” genoemd. Ze zijn ook groter (en dus gemakkelijker op te merken), met koppen met een diameter van 1,5-6 cm en stengels die tot 15 cm hoog kunnen worden.
De geestverruimende en geestverruimende effecten van psilocybine worden in historische verslagen gekarakteriseerd als een reis naar het spirituele rijk. Hoewel de hallucinogene effecten vergelijkbaar zijn met LSD, is psilocybine 200 keer zwakker en duurt de ervaring veel korter.
Vaak voorkomende lichaamsreacties zijn verwijde pupillen, ontspannen spieren en een koud gevoel in de ledematen en buik. Sterkere doseringen van paddo’s veroorzaken “gebogen” tijd en ruimte, visionaire diepgaande ideeën (volledig begrip van “hoe het hele universum werkt”), aanzienlijk verhoogde creativiteit en, natuurlijk, hallucinaties.
Psychonauten die al psilocybine hebben gebruikt, zijn vaak vatbaarder voor de effecten en kunnen sneller de dagelijkse realiteit “loskoppelen” – en kunnen veel beter omgaan met de nieuw verworven bewustzijnsstaat. Waar deze reis iemand naartoe leidt, is sterk afhankelijk van de stemming en gemoedstoestand van de reiziger. Hierdoor zal jouw beleving (altijd!) helemaal uniek zijn. Geen enkele hoeveelheid verhalen of lectuur over een reis zal uw excursie uit de eerste hand naar de ‘andere, visionaire wereld’ adequaat weergeven.
Copelandia cyanescens is aanzienlijk sterker dan alle andere cubensis-paddenstoelen en produceert een levendigere en “tropische” visuele trip. Een gemiddelde dosis heeft ongeveer 4-6 uur effect voordat het geleidelijk en volledig afneemt.
Als het gaat om het doseren van Copelandia cyanescens, zijn er talloze stromingen, en het komt allemaal neer op wat je uit de ervaring wilt halen. Als dit de eerste keer is dat je met paddenstoelen experimenteert, wees dan natuurlijk voorzichtig. Het nemen van een kleinere dosis helpt mensen om een idee te krijgen van de psychotrope eigenschappen van de paddenstoel. Over het algemeen zorgt het innemen van paddo’s op een lege maag voor een snellere opname en meer uitgesproken effecten.
Met dit in gedachten, is een typische kleine dosis Copelandia cyanescens ongeveer 2,1 gram verse paddenstoelen of ongeveer 0,2 gram droge paddenstoelen. Een hoge dosering is ongeveer 7,7 gram vers of 0,8 gram droog. De champignons hoeven niet rauw gegeten te worden; ze kunnen worden gecombineerd met heet water om thee te zetten, of met warme chocolademelk of sinaasappelsap om de smaak te verbergen.
Raadpleeg de Magic Mushrooms Grow Kit USA, Magic Mushroom Calculator voor een veel preciezere dosering. Voer eenvoudig uw gewicht in, het type paddenstoel, vers of gedroogd, en de hoeveelheid dosis die u wilt nemen, en het berekent hoeveel u moet consumeren om het gewenste effect te hebben.
Hoewel het kweken van Panaeolus cyanescens iets meer “hands-on” inspanning vereist dan het kweken van cubensissoorten, is het met een beetje geduld nog steeds te doen. Als het gaat om het kweken van Panaeolus cyanescens zijn er meerdere mogelijkheden. Welk pad je bewandelt, wordt geheel bepaald door je situatie en omstandigheden. Copelandia Hawaiian Mushroom Grow Kits bieden daarentegen een vereenvoudigde techniek om sterke paddo’s te kweken vanuit het comfort van je eigen huis.
Het kweekpakket bevat een kuip waar al mycelium in zit, een kweekzak en 2 bakjes aarde. Dit is vrijwel alles wat u nodig heeft om uitstekende resultaten te bereiken. Omdat paddenstoelen van nature groeien in met mest gevulde habitats, bevat de grond een combinatie van mest en graan, waardoor het een perfecte conditie is voor paddenstoelengroei. Gebruik gewoon een spuitfles gevuld met water om de grond tijdens het groeiproces nat te houden.
Om besmetting te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je handen schoon zijn en dat de oppervlakken waarop je werkt, zijn schoongemaakt met ontsmettingsalcohol voordat je met je kweekactiviteit begint.
Spray zowel de bovenste laag substraat als de binnenkant van de kweekzak nu je kweekset compleet is. Knijp een of twee keer per dag in de zak om het bad van nieuwe zuurstof te voorzien. Houd het vocht in de zak op peil met af en toe een scheutje water. Dit zorgt voor de ideale atmosfeer waarin de paddenstoelen kunnen rijpen.
De primordia zijn nu klaar om zich te ontwikkelen. Dit is mogelijk bij temperaturen van 21 tot 26°C en een relatieve luchtvochtigheid van 95 tot 100%. Bewaar de inhoud van de tas dus nat en op een warme plek in huis. Na 6-11 dagen zouden de pinnen moeten beginnen te ontwikkelen; het is tijd om de groeiomgeving te vernieuwen. Haal de kuip uit de zak en spritz de binnenkant met water om het groeigebied nat te houden. Plaats de kuip terug in de zak en laat de paddenstoelen 5-7 dagen fruitlichamen groeien. Dezelfde temperatuur als voorheen, samen met een iets lagere relatieve vochtigheid van 90-95%, is voldoende.
Als de champignons rijp zijn, oogst je ze en leg je ze opzij om te drogen. Omdat de vrucht van Panaeolus cyanescens aanzienlijk dunner is dan die van andere soorten, kost het drogen extreem weinig tijd. Na het drogen zijn ze klaar voor gebruik. Gedroogde paddenstoelen zijn jarenlang houdbaar. Verse daarentegen moeten in de koelkast worden bewaard en binnen twee weken worden gebruikt. Het is geen geheim dat paddenstoelen een verworven smaak hebben, dus onthoud dat hoe verser ze zijn, hoe lekkerder ze smaken.
Je begrijpt nu waar het bij Panaeolus cyanescens paddestoelen om draait; u hoeft ze alleen nog maar zelf te testen. Thuis paddenstoelen kweken lijkt misschien een moeilijke taak, maar dat is het niet. Kweeksets, die alles bevatten wat je nodig hebt voor een goede kweek, zijn verkrijgbaar bij Zamnesia om het je veel gemakkelijker te maken.
You cannot copy content of this page